вівторок, 7 квітня 2020 р.

8 квітня. Рожевий Супермісяць 

   У квітні українці побачать унікальне явище.





Повний Місяць у квітні відбудеться в ніч з 7 на 8 квітня, і воно буде унікальним, оскільки це буде Супермісяць або як називають фахівці – Рожевий Місяць. Максимальна яскравість цього явища очікується вранці 8 квітня, точний час – 05:36 за київським часом.


Свою назву "рожевий Місяць" отримав не через забарвлення, хоча на деяких знімках супутник Землі дійсно має рожевий відтінок.

Насправді рожевим Місяць називають через те, що він сходить в квітні. Таку назву повному Місяцю дали американські племена на честь появи в квітні перших польових диких квітів, зокрема, диких флоксів. У США такі квіти часто називають "рожевими мохом".



Квітневий Місяць буде знаходитися на відстані всього 357 035 км від Землі – в порівнянні із середньою відстанню Місяць-Земля в 384 400 км (відстань між Землею та Місяцем змінюється від 357 тисяч кілометрів до 406 тисяч кілометрів ). Отже прийшов час підняти голову, тому що повний місяць 8 квітня буде найбільшим та найяскравішим у 2020 році. Супермісяць на 14% більший і на 30% яскравіший, ніж звичайний повний Місяць. 


Немає коментарів:

Дописати коментар

Детальніше